Magnihill gård – siden 1957

Magnihills Gård er meget forandret siden starten i 1957. Gården er løbende blevet udbygget fra en traditionel landbrugsejendom til en moderne produktionsvirksomhed, der kan leve op til nutidens krav for fødevareproduktion. Magnihill er privatejet og historien er som følger:

Magnihill overtages i 1957 af den 18-årige Lennart Pehrsson, som køber gården for en pris på SEK 142 500, hvilket på de tider var en anseelig sum og dermed også en konstant kilde til uro og dårlig søvn. Men Lennart ser potentialet i virksomheden og går ind til opgaven med fuldt engagement. Og da han i august 1959 succesrigt får sin første kartoffelhøst i hus er grundlaget for nutidens Magnihill skabt.

I 1962 brænder gårdens kartoffellager ned til grunden og i stedet for at opbygge et nyt lager begynder Lennart at se sig om efter nye muligheder i nabolaget. I stedet for at bygge et nyt kartoffellager køber han i stedet en ny virksomhed ved at overtage ICA´s lokale kartoffelskrælleri og begynder derefter at skrælle egne kartofler på Magnihill.

I 1974 kom det første fryseanlæg på plads på Magnihill og hermed var Lennart for alvor i gang med udviklingen af nutidens Magnihill, som en producent af dybfrosne grøntsager.

Læs mere om vores historie her.